Home / Blog / Η ιστορία της Bosch

Η ιστορία της Bosch

Back to blog
07/01/2022
Η ιστορία της Bosch

Ένα πράγμα δεν αλλάζει ο χρόνος: τη φιλοδοξία μας για διαρκή βελτίωση.

Για γενιές ολόκληρες, οι Οικιακές Συσκευές Bosch συμβάλουν να γίνει λίγο πιο εύκολη η καθημερινή ζωή των ανθρώπων. Στόχος τους να ανταποκρίνονται πάντα στα αυστηρότερα κριτήρια και ανάγκες των ιδιοκτητών τους. Εδώ και σχεδόν ενάμιση αιώνα, αναλαμβάνουν αμέτρητες καθημερινές δουλειές σε αμέτρητα νοικοκυριά σε όλο τον κόσμο, με μόνη μέριμνα να βελτιώνεται διαρκώς η ποιότητα της ζωής όλων.

Στο πλευρό σας σήμερα, αύριο και για πολλά χρόνια. Οι οικιακές συσκευές Bosch.

Οι καθημερινές δουλειές του σπιτιού, είναι αναγκαίες και δεν μπορεί κανείς να τις αποφύγει. Από μεριάς της Bosch μέλημά μας είναι να σας βοηθήσουμε με τον καλύτερο, πιο εύκολο και γρήγορο τρόπο. Ως η νούμερο ένα μάρκα οικιακών συσκευών στην Ευρώπη, μπορούμε και προσφέρουμε πάντα κορυφαία απόδοση και τέλεια αποτελέσματα, για να διευκολύνουμε την καθημερινή σας ζωή. Με τις οικιακές μας συσκευές Bosch, εκφράζουμε την ασυμβίβαστη ποιότητα, την τεχνική αρτιότητα και την απόλυτη αξιοπιστία. Χτες, σήμερα και στο μέλλον.

Σκεφτόμαστε πέρα από το συνηθισμένο: φέρνουμε την τεχνολογία του μέλλοντος στις οικιακές συσκευές.

Με το Home Connect, η Bosch επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν τις οικιακές συσκευές τους ακόμα και όταν είναι εκτός σπιτιού. Δεν χρειάζεται πια να ανησυχείτε μήπως αφήσατε κατά λάθος ανοιχτό το φούρνο ή να αναρωτιέστε αν έχετε γάλα στο ψυγείο. Μπορείτε να τα κάνετε όλα αυτά πανεύκολα κατεβάζοντάς την εφαρμογή Home Connect στο κινητό ή το tablet σας και να επικοινωνήσετε απευθείας με την οικιακή σας συσκευή.

Ενεργά κρύο: υγιεινά και καθαρά ρούχα σε θερμοκρασίες που εξοικονομούν ενέργεια.

Η λειτουργία ActiveOxygen προσφέρει υγιεινά και καθαρά ρούχα – ακόμα και σε χαμηλές θερμοκρασίες που εξοικονομούν ενέργεια. Αυτή η εκπληκτική τεχνολογία απομακρύνει έως 99,99% των βακτηρίων και των μικροβίων που υπάρχουν συνήθως στα ρούχα. Προσφέροντας όλη την εξαιρετική αποδοτικότητα που περιμένετε από τη Bosch.

 

Υψηλή ακρίβεια στη δοσομέτρηση των απορρυπαντικών.

Βελτιώνουμε διαρκώς τα προϊόντα μας. Επειδή 9 στις 10 φορές η μέτρηση του υγρού απορρυπαντικού ή και μαλακτικού με το χέρι, είναι λάθος, κατασκευάζουμε πλυντήρια ρούχων που κάνουν τη δοσομέτρηση αυτόματα μόνα τους. Η νέα έξυπνη τεχνολογία i-DOS ανιχνεύει αυτόματα το βάρος, το είδος και το βαθμό λερώματος των ρούχων και προσθέτει το υγρό απορρυπαντικό και μαλακτικό που χρειάζεται με απόλυτη ακρίβεια. Έτσι προστατεύετε τόσο τα ρούχα σας, όσο και το περιβάλλον.

 

Στο εξής, ο καλύτερος καφές σερβίρεται στο σπίτι. Από τη Bosch.

Δεν χρειάζεται πλέον να πηγαίνετε έξω για να απολαύσετε έναν πραγματικά καλό espresso. Με τις συνδυασμένες πλήρως αυτόματες μηχανές espresso μας, μπορείτε να απολαμβάνετε εύκολα έναν τέλειο espresso ή cappuccino στην άνεση του σπιτιού σας.

Αφήνουμε στην άκρη ό,τι δεν χρειάζεται. Για παράδειγμα, τα αέρια θερμοκηπίου.

Τη δεκαετία του '90, ο κόσμος ευαισθητοποιείται περισσότερο απέναντι στην ανάγκη εξεύρεσης βιώσιμων λύσεων για την προστασία του περιβάλλοντος. Την ίδια περίοδο, η Bosch Οικιακές Συσκευές είχε ήδη αρχίσει να θέτει πρότυπα σε αυτόν τον τομέα και είχε προσαρμόσει την παραγωγή της σε Γερμανία, Ελλάδα και Ισπανία έτσι, ώστε στα ψυγεία της να μην χρησιμοποιούνται CFC και FC.

Τα φρούτα, τα λαχανικά αλλά και όλα τα ευαίσθητα τρόφιμά σας διατηρούνται φρέσκα για περισσότερο.

Το 1989, η Bosch λανσάρει μία ακόμα καινοτομία: τεχνολογία ψύξης στους 0°. Στο εξής, τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται φρέσκα και τραγανά, ενώ τα ευαίσθητα τρόφιμα όπως κρέας, ψάρια και πουλερικά είναι σαν την πρώτη μέρα αγοράς τους, για μεγαλύτερο διάστημα μέσα στα ψυγεία μας.

Μία οικιακή συσκευή, πολλές δυνατότητες.

Η δεκαετία του '80 φέρνει ένα νέο τρόπο ζωής με μεγαλύτερες προσδοκίες από ποτέ στο θέμα της καθημερινής ζωής. Αλλά και των οικιακών συσκευών. Η Bosch Οικιακές Συσκευές αναγνώρισε αμέσως τα σημεία των καιρών και συνδύασε πολύ σύντομα μια μεγάλη γκάμα λειτουργιών σε μία συσκευή. Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η πρώτη εντοιχιζόμενη κουζίνα με ενσωματωμένο φούρνο μικροκυμάτων για πολλαπλές χρήσεις και τεχνολογία αυτοκαθαρισμού φτιάχτηκε από εμάς.

Έτοιμο φαγητό σε ελάχιστα λεπτά.

Τη δεκαετία του '70 όλα επιταχύνονται: ο χρόνος εξελίσσεται σε ένα αγαθό που θεωρείται όλο και πιο πολύτιμο για όλους. Γι' αυτό, από το 1973 η Bosch Οικιακές Συσκευές άρχισε να υποστηρίζει τις εργαζόμενες μητέρες με τον πρώτο της φούρνο μικροκυμάτων προς όφελος φυσικά όλης της οικογένειας.

Το πλυντήριο ρούχων και το στεγνωτήριο γίνονται, επιτέλους, ένα.

Για να μπορούμε να πλένουμε και να στεγνώνουμε όλα τα παντελόνια καμπάνα, τα μίνι και τα πουκάμισα από πολυεστέρα τη δεκαετία του '70, αναπτύσσουμε το πρώτο πλυντήριο-στεγνωτήριο με πρόγραμμα συνεχούς λειτουργίας.

Μικρές οικιακές συσκευές με τεράστια επίδραση στην καθημερινή ζωή.

Στεγνωτήρες, ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες, ηλεκτρικές σκούπες και πολλές άλλες συσκευές Bosch κάνουν τη ζωή ευκολότερη τη δεκαετία του '70. Ακόμα και το τέλεια βρασμένο αυγό για το πρωϊνό ετοιμάζεται πλέον πανεύκολα, χάρη στον πρώτο βραστήρα αυγών Bosch που εμφανίζεται στην αγορά το 1970.

Το πλύσιμο πιάτων στο χέρι ανήκει στο παρελθόν.

Τη δεκαετία του '60, οι ρόλοι αλλάζουν και δεν είναι πλέον ασυνήθιστο να εργάζονται οι γυναίκες. Εμείς στεκόμαστε δίπλα τους και τις διευκολύνουμε στις δουλειές του σπιτιού. Το πρώτο πλυντήριο πιάτων από τις Οικιακές Συσκευές Bosch βάζει τέλος στην εποχή του κουραστικού πλυσίματος στο χέρι. Εξοικονομεί χρόνο, κόπο και νερό. Και προσφέρει πάντα αστραφτερά αποτελέσματα που εντυπωσιάζουν.

Πλύσιμο, στύψιμο,ξέβγαλμα - εντελώς αυτόματα.

Το 1958, ξεκινά η εργοστασιακή παραγωγή του πρώτου πλυντηρίου ρούχων Bosch. Έτσι, το θέμα του πλυσίματος των ρούχων στο χέρι περνάει όλο και περισσότερο στο περιθώριο.

Η πρώτη κουζινομηχανή Bosch.

Το σύγχρονο νοικοκυριό αποκτά όλο και περισσότερες ηλεκτρικές συσκευές. Λανσάρουμε τις πρώτες μας κουζινομηχανές. Η "Neuzeit I" ανακατεύει, ζυμώνει, ψιλοκόβει, τεμαχίζει, πολτοποιεί, αλέθει και τρίβει. Η μηχανή αυτή απαλλάσσει τους επίδοξους ζαχαροπλάστες από πολλές δουλειές στην κουζίνα και συμβάλλει στο τέλειο αποτέλεσμα.

Όμορφο από τότε, κλασικό στη σχεδίασή του έως και σήμερα.

Η Bosch Οικιακές Συσκευές λανσάρει ένα ψυγείο που ξεχωρίζει για την έξυπνη χρήση του χώρου ψύξης και την εντυπωσιακά μεγάλη χωρητικότητα της κατάψυξης. Η κομψή σχεδίαση αυτού του μοντέλου συμβάλλει επίσης στην τεράστια εμπορική του επιτυχία. Αυτό το κλασικό σχέδιο υπάρχει ακόμα και σήμερα σε πολλά νοικοκυριά - εξοπλισμένο βέβαια με την πλέον σύγχρονη τεχνολογία.

Ένα νέο κεφάλαιο της επιτυχημένης ιστορίας μας. Το πρώτο ηλεκτρικό ψυγείο της Bosch.

Το 1933 παρουσιάζουμε την πρώτη μας οικιακή συσκευή στη Γερμανία. Το μικρό ηλεκτρικό ψυγείο της Bosch Οικιακές Συσκευές έχει χωρητικότητα 60 λίτρα και είναι κυλινδρικό.

Το μέλλον των οικιακών συσκευών αρχίζει εδώ.

Έως το 1929, η εταιρεία Bosch έχει ήδη πάνω από 10.000 εργαζομένους και δραστηριοποιείται σε όλο τον κόσμο – μέχρι τώρα όμως μόνο στον τομέα των οχημάτων και της βιομηχανικής τεχνολογίας. Λόγω του αντίκτυπου της Μεγάλης Οικονομικής Ύφεσης στα τέλη της δεκαετίας του '20, διερευνώνται νέοι τομείς δραστηριότητας. Σε αυτούς περιλαμβάνονται πρωτίστως οι ηλεκτρικές οικιακές συσκευές που υπήρχαν παλαιότερα μόνο σε μεγάλα νοικοκυριά και εμπορικές επιχειρήσεις.

Το πρώτο εργαστήριο του Robert Bosch θέτει τα θεμέλια για τις Οικιακές Συσκευές Bosch.

Δημιουργώντας το εργαστήριο μηχανολογικών συστημάτων ακριβείας και ηλεκτρολογικών συστημάτων, ο Robert Bosch θέτει τα θεμέλια της επιτυχημένης ιστορίας μας στη Στουτγάρδη. Θεωρούσε αδιανόητο να μην παράγει το απολύτως άριστο. Ο Robert Bosch λειτουργούσε πάντα με βάση την αρχή ότι η αληθινή κατασκευαστική αρτιότητα είναι σημαντικότερη από το προσωρινό κέρδος. Γι' αυτό, επί σχεδόν 130 χρόνια, τα προϊόντα μας αποτελούν συνώνυμο της ασυμβίβαστης ποιότητας, της τεχνικής αρτιότητας και της απόλυτης αξιοπιστίας.

Be the first to know about our offers

Subscribe to the newsletter to be the first to receive our news and offers