Home / Blog / Windows 11

Windows 11

Back to blog
05/03/2022
Windows 11

Τα Windows 11 είναι απόλυτα προσανατολισμένα στην εμπειρία και ευκολία του χρήστη, αλλά και στην ομαλή δικτυακή εργασία και εύκολη συνδεσιμότητα.

Αν είσαι χρήστης Windows 10, πολύ πιθανό να έχεις ήδη λάβει ειδοποίηση για αναβάθμιση στη νεότερη έκδοση του λειτουργικού. Σε μια εποχή που οι όροι τηλεργασία και τηλεκπαίδευση δεν είναι πια θεωρητικοί, υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αξιοποιήσεις τις νέες δυνατότητες των Windows 11.

 

Ολιστική και διαισθητική εμπειρία

Ένα από τα σημαντικότερα νέα χαρακτηριστικά των Windows 11 είναι αδιαμφισβήτητα το ολοκαίνουριο design τους. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που σε λειτουργικό σύστημα Windows τα ενεργά applications και το start menu μεταφέρονται στο κέντρο της οθόνης.

Ο νέος σχεδιασμός και το κεντράρισμα όλων των εφαρμογών θα αυξήσει την παραγωγικότητά σου. Όλα τα εικονίδια, οι γραμματοσειρές, ακόμα και οι ήχοι, έχουν αλλάξει και είναι όλα σχεδιασμένα για να σε χαλαρώνουν και να ενισχύουν τη δημιουργικότητά σου.

Τώρα έχεις την ελευθερία να δημιουργήσεις τη δική σου επιφάνεια εργασίας για εφαρμογές ανάλογα με το μέγεθος της οθόνης αλλά και να αλλάζεις desktops ανάλογα με τον τρόπο που θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον υπολογιστή σου τη δεδομένη στιγμή. Τα Windows 11 αποθηκεύουν τόσο τη διάταξη που έχεις επιλέξει, όσο και τις εφαρμογές που έχεις τοποθετήσει σε κάθε σημείο της οθόνης. Παράλληλα, αναγνωρίζει τις πολλαπλές οθόνες και επαναφέρει τις ανοιχτές καρτέλες στη σωστή θέση ανάλογα με τα συνδεδεμένα monitors.

 

Σε φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα σου πρόσωπα και σε ό,τι άλλο αγαπάς

Η επικοινωνία με συνεργάτες, φίλους, συγγενείς είναι πιο εύκολη από ποτέ. Σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει τον δικό της άμεσο τρόπο επικοινωνίας μεταξύ των χρηστών, η Microsoft επέλεξε να "παντρέψει" το Microsoft Teams με τα Windows 11 επιτρέποντας την εύκολη επικοινωνία μέσω φωνητικής κλήσης, μηνυμάτων αλλά και βίντεο για άμεση επικοινωνία.

Αξιοποιώντας την τεχνολογία Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ), το νέο feed φέρνει τις ειδήσεις και τα widgets που θέλεις να δεις σε ένα πλαϊνό μενού, χωρίς να ενοχλεί στις καθημερινές σου εργασίες. Έτσι μπορείς να εργάζεσαι στον υπολογιστή σου χωρίς να χρειάζεται να ανοίξεις το κινητό σου ή κάποιον browser για να ελέγξεις τον καιρό ή να διαβάσεις τίτλους ειδήσεων, μεταξύ άλλων.

 

Με μεγάλη κοινότητα και διαθέσιμο λογισμικό

Δεδομένου ότι τα Windows είναι το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα στον κόσμο, υπάρχει μεγάλη υποστήριξη τόσο σε επίπεδο συσκευών όπως εκτυπωτές, γραφίδες και κάμερες, όσο και σε επίπεδο εφαρμογών/προγραμμάτων.

Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι θα βρεις οδηγούς (drivers) για κάθε συσκευή που χρησιμοποιείς. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το συνδέσεις στον υπολογιστή σου. Ειδικά σε κάποια νέα μοντέλα με πιο σύγχρονο και γρήγορο υλικό (π.χ. SSD δίσκους, οθόνες αφής) η ταχύτητα και η αξιοπιστία είναι εμφανέστατες.

Από την άλλη, έχεις να επιλέξεις από μια ευρεία γκάμα εφαρμογών και προγραμμάτων που είναι χρήσιμα στην εργασία σου. Μάλιστα, πολλά από αυτά είναι δωρεάν και δημοφιλή, όπως τα app επικοινωνίας και τηλεδιάσκεψης. Άλλωστε, η ίδια η Microsoft έχει επενδύσει σε θέματα εκπαίδευσης (MS Education και Training) και προσφέρει για την εκπαιδευτική κοινότητα δωρεάν λογισμικό (όπως το Office 365).

 

 

Περισσότερη αυτονομία και ευελιξία

Το νέο λειτουργικό της Microsoft συμβαδίζει με τις νέες τεχνολογικές εξελίξεις που θέλει πιο μικρά (compact) μοντέλα και φορητούς με μεγαλύτερη αυτονομία. Κάτι τέτοιο σημαίνει ότι τα Windows 11 διαχειρίζονται ακόμη καλύτερα μπαταρία, αλλά και γενικότερα την ενέργεια και τους πόρους. Επιπρόσθετα, υποστηρίζουν εξαιρετικά κάθε μορφή ασύρματης δικτύωσης και συνδεσιμότητας προσφέροντας περισσότερη ευελιξία στο σπίτι και στο γραφείο.

 

Μεγαλύτερη ασφάλεια και προστασία

Η έκδοση 11 των Windows είναι με διαφορά η πιο προσεγμένη σε θέματα ασφάλειας και προστασίας με πολλές ρυθμίσεις και εργαλεία.

Ο βελτιωμένος Microsoft Edge browser είναι ακόμη πιο ασφαλής. Περιλαμβάνει Microsoft Defender SmartScreen, το οποίο βοηθά στον εντοπισμό ύποπτων τοποθεσιών που ενδέχεται να παρουσιάζουν επιθέσεις ηλεκτρονικού "ψαρέματος" ή κακόβουλου λογισμικού. Το SmartScreen ελέγχει επίσης τις λήψεις σου για να σε βοηθήσει να αναγνωρίσεις πιθανούς κινδύνους. Ακόμη, σημαντικό είναι και το εξαιρετικό σύστημα προστασίας γονικού ελέγχου (parental control) που διαθέτει ώστε να προστατέψεις τα παιδιά σου από υπερβολές και απειλές ειδικά κατά τη χρήση του διαδικτύου.

 

Έμφαση στην προσβασιμότητα

Τα Windows 11 δημιουργούν αποτελεσματικές, διασκεδαστικές και ευχάριστες εμπειρίες για άτομα με ειδικές ανάγκες και όχι μόνο. Έχουν δημιουργηθεί με βασική αρχή τον σχεδιασμό χωρίς αποκλεισμούς, ώστε να μπορούν όλοι οι άνθρωποι να τα χρησιμοποιούν ανεξάρτητα από τις ανάγκες, τις ικανότητες και τις προτιμήσεις τους.

Αρχικά τα τέσσερα νέα θέματα αντίθεσης καθιστούν τα Windows 11 πιο προσβάσιμα και πιο εύκολα, χωρίς να υστερούν σε ομορφιά. Παράλληλα, έρχονται με νέο ήχο εκκίνησης που επιτρέπει σε όλους να γνωρίζουν πότε ο υπολογιστής είναι έτοιμος για χρήση αλλά και ένα σύνολο ήχων ηρεμίας που μπορούν να ακουστούν από ένα ευρύτερο σύνολο χρηστών.

Στις προηγούμενες εκδόσεις των windows, ο χρήστης που είχε κάποιο πρόβλημα με την όραση ή την ακοή του μπορούσε να αναζητήσει μέσα από τις ρυθμίσεις, το μενού «διευκόλυνση πρόσβασης». Σε μια έρευνα όμως που έγινε μεταξύ των χρηστών, διαπιστώθηκε ότι κανείς δεν γνώριζε την ακριβή σημασία του όρου «διευκόλυνση πρόσβασης». Έτσι στα windows 11 ο όρος αλλάζει σε μια προσπάθεια να γίνουν πιο προσιτές οι βοηθητικές λειτουργίες από τα άτομα που τις έχουν ανάγκη. Έπειτα από πολλούς διαφορετικούς συνδυασμούς εικονιδίων και ονομάτων, ο όρος «προσβασιμότητα» με το εικονίδιο της ανθρώπινης φιγούρας αποτελεί την πιο περιεκτική και σαφή επιλογή.

Be the first to know about our offers

Subscribe to the newsletter to be the first to receive our news and offers